Siirt Üniversitesi, 17 Nisan 2014,Perşembe günü Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu’nun 2014/5921 sayılı kararıyla Yabancı Diller Yüksekokulunu bünyesine kattı.
Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Yabancı Diller Yüksekokulu ile birlikte yüksekokulu sayısı 3’e çıkmış oldu. Dört yıllık eğitim verecek olan Yabancı Diller Yüksekokulunun kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor. Siirt Üniversitesinde halen Siirt Sağlık Yüksekokulu ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademik ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir.
Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Murat ERMAN; “Siirt’in ve Siirt Üniversitesinin çok kültürlü yapısı ve çok dilli bir coğrafi bölge üzerinde kurulu olmasının avantajlarını her manasıyla kullanmak istiyoruz. Bunun için üniversitemiz aracılığıyla bölgemizin diline, kültürüne, geleneklerine sahip çıkmayı ve bunları imkan bulduğumuz her platformda tanıtmayı amaçladık. Bu amaçla daha önce kurulan Yaşayan Diller Enstitüsü ve şuan kurulan Yabancı Diller Yüksekokulu hem belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirme de hem de üniversitemiz aracılığıyla temsil ettiğimiz kültürümüzün uluslararasılaşmasında önemli bir aşama kaydetmektedir. Uluslararasılaşmanın Siirt Üniversitesi’ne kalite getireceğini, kültürümüze de önemli katkı sunacağını düşünüyorum. “dedi.
Nisan 20013 tarihinde onayı çıkan Siirt Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsünün o tarihten bu yana herherhangi bir girişimde bulunmamış olmasına rağmen yabancı dille ilgili bir yüksekokul açması halk arasında garip karşılandı.
Mardin, Van Diyarbakır, Bingöl ve Muş illerindeki Üniversiteler yüksek lisans için öğrenci alımına başladı. Hatta Mardin Artuklu Üniversitesi LYS ile Kürt Dili ve Edebiyatı bölümüne bu sene öğrenci bile alırken Siirt Üniversitesinde bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen Yaşayan Diller Enstitüsü için hiçbir adımın atılmamış olması bir çelişkı olarak değerlendirildi.
Kaynak: http://www.siirttenote.com/2014/04/19/siirt-universitesi-yabanci-dil-yuksekokulu-aciyor/
Rektöre seslenıyom yüksek okulu Osman Hocamı açtı yoksa rektörmü açtı.sayın rektörüm yeter demelısınız,ıradenızle çalışın Osman hoca sızı bıtırmış haberın yok ama bütün Siirtın haberı var.yazık keşke bır bılim adamı bu durumda olmasaydı.artık Osman hoca bıttı Siirte Ak partıyı nasıl bıtırdıyse sızıde bıtırır.yazık değilmı.bır an önce Osman hocanın kanatları altından çıkın
devir benim devrim zihniyetiyle üniversite yönetilemez.
özellikle yaşayan diller enstitüsü konusundaki duyarsızlık ve ağırdan alma görünümü,
siirtlileri patlama noktasına getirmiştir.
bir an önce öğrenci alımına başlanılmalı!
Çünkü 1 yıl sonra abisinin, 2 yıl sonra da bu yönetimin olmayacağını çakmış:))
Rüzgar eken fırtına biçer.. Ama bunlar fırtına ektiler varın hallerini siz düşünün!
ama insan evladı olmayı becerenler de karşılığında da mutlaka iyilik ve insanlık göreceklerdir.
Herkes karakterinin veya karaktersizliğinin gereğini yapıyor.
Asla ne oldum demeyecen, ne olacak halim diyeceksin..
Ak partinin siirtte kaybetmesinin sebeplerinden biri de bu sitelerdeki arap oligarşisi kurulduğu ve etnik ayrımcılık yapıldığı iddialarıdır.
Kürt geç anlayabilir, ama sonunda doğru anlar!!! Hesabını da er geç sorar!
Tarihte zulme, haksızlığa, adaletsizliğe ve ayrımcılığa her daim başkaldıran bu halktır!
Demekki daha bizi tanıyamamışlar!!
bunu da geçtik bundan sonra öğrencilerimiz ve ya üniversite de çalışan Kürt personele karşı bir fişleme olursa biz Siirt halkı olarak Üniversiteyi ilkbaşta Osman örenin daha sonra tüm 1. kademe arapların daha sonra Rektörün ve Yönetim kurulunun mezarlığı durumuna getireceğiz.
kamu yararı adına büyük bir duyarlılık göstermiş ve mevcut sorunları kısmen de olsa ifade etmişsin.
Üniversitenin hiç kimseye, hiç bir guruba ve en önemlisi hiç bir ırka ait olmadığı,
Hesap verilebilirlik şeffaflaşma noktasında hazır olmaları gerektiği,
Çok para harcamanın başarılı olmayı göstermeyeceği,
Mevcut yöneticiletin ergeç o koltukları terkedecekleri hatırlatılmış oldu.
Ancak konu yabancı diller olunca konuşulacak şeyler de oluyor.
Haberde de değinildiği gibi Yaşayan Diller Enstitüsü ile ilgili çalışmalar maalesef çok ağır ilerlemektedir.
Bunun gerekçesi mutlaka sorulmalı, bir kasıt ve bilinçli bir tavır varsa acilen bir kamuoyu oluşturulmalıdır.
Maalesef öyle yeni okul açmakla bu işler yürümüyor.
Açıldıktan sonra bir gelişme yaşanmadığı taktirde açılan bu okullar tabela birimler olmaktan
ve siirt kamuoyunun gazını almaya yönelik makyaj çalışmalar algısından kurtulamıyor!
Ayrıca yaşayan diller enstitüsü nün çözüm sürecine sunacağı katkı asla gözardı edilmemelidir!
Kürt dili ve edebiyatının araştırılması ve geliştirilmesi yönündeki çabalar, üniversite yönetiminin kürtlere bakış açısını da gösterecektir.
Dicle üniversitesinde yaşanan kısmi bir gecikme bile ak parti milletvekillerini bile patlama noktasına getirdiğini basından okuduk
Bu manada, ak parti siirt milletvekillerini de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.
Özellikle etnik ayrımcılık iddialarının hedefinde olan vekilin gayret göstermesi, isabetli olacaktır.
Üniversitenin daha yakından takip edilmesi ve gündemde tutulması
Geleceğimiz adına bir görev ve borç olduğu unutulmamalıdır
2-Üniversitede değişik birimler arasındaki uygulama farklılıkları kaldırılarak keyfiyete izin verilmemeli ve birçok birimde bir yılı dolan memurlara asaletleri verilirken Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın hiçbir gerekçe göstermeksizin mevcut aday memurlara verilmeyen asaletlerin verilmesi sağlanmalıdır.
3-Yaz mevsimi boyunca hiçbir çalışma yapmadan okul açıldığı hafta başlatılan boya ve diğer bakım onarım çalışmalarının işlenecek derslerde yapılacak olan rahatsızlıklar ile eğitim yılı başından itibaren başlatılan çatı çalışması tehlike arz ettiği ve gürültü kirliliği yaptığından bu konularda daha programlı çalışmalı tatil dönemlerinde bu tür işlerin yapılması sağlanmalıdır.
4-Üniversitemizde bazı akademik personeller hakkında geriye doğru yapılan kademe ve intibaklar sınırlı tutulmuş bu uyguların tüm personeller hakkında uygulanmalı, herkese eşit muamele edilmeli, makamı, kimliği, etnik kökeni ne olursa olsun herkes açısından tüm dosyalarda yapılan hatalar giderilmelidir. (Örneğin: Meslek Yüksekokulunda Müdür yardımcısı görevlendirilmeleri olmadıkları halde müdür yardımcısı haklarından yararlanan (M.A., E. H. Ö.’ün fazla aldıkları ücretlerin geri iadesi sağlanmalıdır. Yine Şube Müdürü N. G.’in 7. Dereceden 3. Dereceye ataması kanuna aykırı yapılmış olup bu uygulama ve resen belirlenecek diğer hatalar da giderilmelidir.)
5-Üyelerimizin de üyesi bulunduğu cami yaptırma derneğinin yapılan programa aykırı hareket ederek çalışmaların niye durduğu araştırılmalı bu yöndeki ihmallere müdahale edilmeli ve şeffaf davranılarak sadece birinin güdümünde bırakılmamalı yapılan alımlar ve yerine getirilmesi gereken diğer işlemlerde ihale mevzuatına uygun olarak yapılmalıdır.
6-Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bahçesinde hiçbir yasal işlem yapılmadan kurulan H. bankası ATM’si için derhal yasal işlemler başlatılmalı ve devletin uğramış olduğu zararlar giderilmelidir. Bu tür işlemlerin önce yasal mevzuat kısmı yapılmalı daha sonra ATM kurulmalıdır. Üniversitemizde bu hassasiyetlere önem verilmediği gözlenmiştir.
7-Üniversitemiz K. Yerleşkesinde hiçbir yasal işlem yapılmadan kar ortaklığı şeklinde arpa ekimini kiralanan arazinin hasadı yapılmış, Üniversitemize düşen hiçbir pay miktarı bütçeye yatırılmamıştır. Bu hususun da derhal açıklanması ve devletin zararının giderilmesi gereklidir.
9-Yeni çıkan yönetmelik nedeniyle iptal edilen görevde yükselme sınavı biran önce tekrar yapılmalıdır. Bu iptal nedeniyle birçok üyemiz maddi kayıpları olmuştur.
10-Üniversitemiz idari yöneticileri olan genel sekreter ve genel sekreter yardımcıları akademik personellerden seçilmiş, eğitim öğretim yılında derse girmeleri nedeniyle geçen eğitim öğretim yılından edinilen tecrübeler neticesinde otorite boşluğu oluşacak, sürekli birimlerin işleri aksamaktadır. Bu nedenle bu kadrolardan birinin idari yöneticilerden birine verilmesi daha uygun olacak ve verimliliği daha da artıracaktır.
11-Üniversitemizde yapılan unvan değişikliği, bilgisayar işletmeni sınavı, yüksek lisans sınavı ilkler arasında olmuş ve takdir toplamıştır. Yine personel daire başkanı tarafından yeni gelen personellere kimlikler ücretsiz olarak bastırılması ve zamanında personellerin sorunların birebir görüşme imkanı sağlaması personel tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.
12-Üniversitemizde birçok yeni Fakülte ve Yüksekokul açılması, panel, konferans v.b etkinlikler olumlu yönde üniversitemize mal olmuştur.
13-Birçok kere gündeme gelmesine rağmen kurum değiştirme taleplerinin standarta bağlanmadığı bu yöndeki çalışmaların biran önce sonuca kavuşturulmalıdır.
14-Şubat 2014 yılında TC. Z. Bankası ile yapılan anlaşma bitmektedir. Bu yönde yapılacak çalışmalarda sendika adına birinin de bulunması gereklidir.
15-Üyelerimiz hakkında açılan veya açılacak olan soruşturmalarda sendikadan bir yetkilinin de bulundurulması sağlanmalıdır.
16-Üniversitemiz ile Sendika arasında yapılması gereken kamu idari kurulu toplantısında alınan ve yukarıda da birçoğu dile getirilen kararlara uyulmalıdır.
17-Üniversitemizin dışa açık hizmetlerde vitrini şeklinde olan ve görevlendirmelerin ile parasal işlemlerin yapıldığı önemli merkez olan ÖSYM bürosunda kadrolu hiçbir personelin bulunmaması oluşacak olumsuzluklara karşı üniversitemizi savunmasız hale getirecektir.